Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 08/03/2020
11:00 - 12:00

Locatie
HILL

Categorieën


Ik ben de weg

Vandaag luisteren we naar een van de bekendste uitspraken die Jezus over zichzelf heeft gedaan: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij’(Johannes 14:6). Er is geen uitspraak van Jezus die meer uit zijn verband is gerukt dan deze. Hij werkt als een rode lap op een stier. Christenen zijn arrogant. Christenen denken dat ze beter zijn de rest. Christenen denken dat ze de waarheid in pacht hebben. Sluiten mensen buiten. Maar waar gaat het over hier? Zet Jezus zich hier af tegen anderen? Nee. Jezus geeft antwoord op een persoonlijke vraag van een van zijn leerlingen: hoe kom ik bij God? En op díe vraag wijst Jezus dan naar zichzelf. Dat is wel een exclusieve uitspraak, maar hij is veel inclusiever dan je denkt.

Spreker: Mark van Leeuwen

===================================

Welkom!

Op zondag komen we bij elkaar om te luisteren naar woorden van God, om te zingen of te luisteren naar lied en/of muziek. We doen dit, om zo inhoud te geven aan de relatie met God. We prijzen God om wie Hij is en wat Hij doet. Hij is betrokken op ons mensen; Hij wil met ieder op weg in deze wereld.

Vanaf 10.30 is er koffie en thee, en vanaf 12:00 een hapje en een drankje met voor wie zin heeft aansluitend een lunch. We vinden het fijn wanneer iets te eten meeneemt voor jezelf en eventueel een persoon extra. Er is een magnetron en een gasstel aanwezig om iets op te warmen. Een salade of gesmeerde crackers of broodjes (bijvoorbeeld) zijn natuurlijk ook een prima optie.
Heel hartelijk welkom! Er is kinderoppas aanwezig.