Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/03/2020
11:00 - 12:00

Locatie
HILL

Categorieën


Het licht van de wereld

Vandaag is de eerste zondag van de lijdenstijd. Een periode van zes weken waarin de kerk over de hele wereld stilstaat bij het lijden en sterven van Jezus. Wie is deze Jezus? De beste samenvatting geeft hij zelf. In het evangelie van Johannes vind je zeven ‘Ik ben’ -uitspraken. Samen vormen zij het portret van Jezus.
Vandaag de uitspraak ‘Ik ben het licht van de wereld’. Dat is een enorm krachtig beeld. Zonder licht, denk aan de zon, is er geen leven mogelijk op aarde. Wat zegt het, dat Jezus zichzelf zo noemt? En hoe raakt dat, hoe raakt hij mijn leven?

==========================

Welkom!

Op zondag komen we bij elkaar om te luisteren naar woorden van God, om te zingen of te luisteren naar lied en/of muziek. We doen dit, om zo inhoud te geven aan de relatie met God. We prijzen God om wie Hij is en wat Hij doet. Hij is betrokken op ons mensen; Hij wil met ieder op weg in deze wereld.

Vanaf 10.30 is er koffie en thee, en vanaf 12:00 een hapje en een drankje met voor wie zin heeft aansluitend een lunch. We vinden het fijn wanneer iets te eten meeneemt voor jezelf en eventueel een persoon extra. Er is een magnetron en een gasstel aanwezig om iets op te warmen. Een salade of gesmeerde crackers of broodjes (bijvoorbeeld) zijn natuurlijk ook een prima optie.
Heel hartelijk welkom! Er is kinderoppas aanwezig.